nedelja, 3 marca, 2024
DomaKronikaNesreče, vlomi, plinska pištola, ilegalci

Nesreče, vlomi, plinska pištola, ilegalci

Nekaj pred 16. uro so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na Šentjernejski cesti. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 76-letni voznik. Zoper povzročitelja nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Črnomelj so v Ručetni vasi ustavili voznika kombija Citroen jumper, ki sprva znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali, ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo in nepravilno prehiteval druga vozila. Med postopkom so ugotovili, da 48-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan kombi. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,55 miligramov alkohola. Zaradi številnih kršitev so mu vozilo zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

V Črnomlju je nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

V noči na 19. 5. je na avtocestnem postajališču Grič neznanec iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 400 litrov goriva.

V Črmošnjicah pri Stopičah je 19. 5. dopoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlična vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit.

Kršitelju zasegli plinsko pištolo

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj pred 21. uro obveščeni, da naj bi bilo iz naselja Brezje slišati streljanje. Takoj so se odzvali, preverili okoliščine in ugotovili, da je 20-letni kršitelj streljal s plinsko pištolo na dvorišču bivalnega objekta. Pištolo, s katero je motil javni red in mir, so mu zasegli, našli in zasegli so tudi tulce nabojev. Po opravljeni kategorizaciji pištole bodo zoper 20-letnika na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nezakonito prestopila državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Zagrada pri Otočcu prijeli dva državljana Maroka, na območju Vrbine državljana Afganistana in na območju Trebnjega prav tako državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še niso zaključeni.

Požar

Policisti in kriminalisti ugotavljajo okoliščine in vzroke za nastanek požara počitniške hiše v Perudini na območju PP Črnomelj. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je do požara prišlo med 1. in 19. 5., objekt pa je v celoti zgorel, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča