torek, 20 februarja, 2024
DomaKronikaNesreči, pijani, poškodovani, pretepeni

Nesreči, pijani, poškodovani, pretepeni

Brežiški policisti so bili 21. 5. nekaj pred 12.30 obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 74-letni voznik osebnega avtomobila s pripetim lahkih priklopnikom v križišču odvzel prednost 61-letnemu kolesarju. Kolesar je trčil v priklopnik, padel in se huje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Padec kolesarja

V noči na 23. 5. je na Kandijski cesti v Novem mestu 54-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Poškodovanega moškega so zaradi lažjih poškodb oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je bil kolesar pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,67 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča na Obrežju

21. 5. nekaj po 19. uri je voznik osebnega avtomobila na Obrežju zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v drog javne razsvetljave. Lažje poškodovanega 53-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so mu zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Trčil v semafor

V noči na 22. 5. smo bili obveščeni o prometni nesreči na Seidlovi cesti v križišču pri Šmihelskem mostu. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 48-letni voznik osebnega avtomobila iz Kočevja zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v drog semaforja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Policisti so še ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poškodoval službeno vozilo

21. 5. popoldne so policiste PP Trebnje poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Trebnjem, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir in nadlegoval goste. Takoj so se odzvali in kršitelja izsledili. Med postopkom je 29-letni nasilnež z glavo razbil steklo na službenem vozilu policije. Ker ni upošteval opozoril in ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Poškodoval policistko

V noči na 22. 5. smo bili obveščeni o motečem predvajanju glasne glasbe v naselju v Dobruški vasi, kjer je potekala zabava, na kateri je bilo okoli 40 oseb. Med interveniranjem policistov z namenom vzpostavitve javnega reda in miru je neznanec v policistko vrgel kamen in jo poškodoval po glavi, z metanjem kamnov pa je kršitelj poškodoval tudi službeno vozilo policije. Osumljencu napada so policisti in kriminalisti odvzeli prostost in ga pridržali. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Vlomi in tatvine

V Brežicah je v noči na 21. 5. nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v prodajalno. Storilec v objekt ni uspel vstopiti, z dejanjem pa je povzročil za okoli 100 evrov premoženjske škode.

Na parkirnem prostoru avtocestnega postajališča Dul je 22. 5. v jutranjih urah nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denarnico z dokumenti in denarjem.

Kršitelja pridržali

22. 5. nekaj pred 20. uro so nas poklicali na pomoč iz naselja na Prapreški poti, kjer naj bi prišlo do pretepa. Policisti PP in PPP Novo mesto so se takoj odzvali in ugotovili, da je prišlo do pretepa med tremi kršitelji, ki so bili pod vplivom alkohola. Eden izmed kršiteljev je pretepel tudi žensko, ki je posredovala in poskušala preprečiti pretep. Ob prihodu policistov se kršitelj ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Vsem so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak odkrili državljana Bangladeša, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi izsledili in prijeli državljana Kosova in na območju Cerovega Loga pet državljanov Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča