sreda, 24 julija, 2024
DomaKronikaOsumljenko ovadili, 82-letnik nad soprogo, vlomi

Osumljenko ovadili, 82-letnik nad soprogo, vlomi

Novomeški kriminalisti so po zaključenem predkazenskem postopku podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto zoper 41-letno osumljenko zaradi kaznivih dejanj zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti po členu 240. KZ-1 in kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja po členu 209. KZ-1. V predkazenskem postopku so ugotovili, da je osumljena kot direktorica gospodarske družbe iz transakcijah računov te družbe dvigovala gotovino, ki ni bila predvidena za poplačilo obveznostih družbe in dvigi gotovine niso imeli kritja v poslovnih listinah. S temi dejanji je povzročila družbi škodo v višini
okoli 130.000 evrov.

Z dvigi gotovine v znesku okoli 8.000 evrov je nadaljevala tudi po začetku stečajnega postopka družbe, ko so ji prenehala pooblastila zakonite zastopnice in pooblaščenke za razpolaganje s premoženjem družbe. Za kaznivo dejanje zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti po drugem odstavku 240. člena KZ-1 je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let, za kaznivo dejanje poneverbe in neupravičene uporaba tujega premoženja po prvem odstavku 209. člena KZ-1 pa je predpisana kazen do treh let.

Nasilje v družini

Sevniški policisti so 8. 11. posredovali zaradi nasilja v družini na območju Sevnice. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 82-letni moški fizično obračunaval z ženo in ji grozil, da jo bo ubil. Žrtev je pretepal po glavi, ji grozil z nožem, prijel za glavo in udarjal v steno. Poškodovano žensko so oskrbeli v zdravstvenem domu. Policisti so nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtve. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 82-letnega osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

Med 5. 11. in 8. 11. je v Šentjanžu na območju Sevnice nekdo s strehe objekta odtujil okoli 16 metrov bakrenih obrob in povzročil za okoli 600 evrov škode.

V Gorenjem Podborštu na območju PP Novo mesto je med 7. 11. in 8. 11. neznanec vlomil v klet stanovanjske hiše in odtujil okoli 30 kg mesa in ozimnico.

Med 20. in 21.30 je na parkirnem prostoru na Smrečnikovi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala vrat odtujil denarnico z gotovino.

Zasegli ukraden avtomobil

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Land rover evoque romunskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med postopkom so ob preveritvi v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil avtomobil v avgustu 2021 ukraden v Italiji. Avtomobil so 30-letnemu državljanu Romunije zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Foto: PMP Obrežje

Osumljenko ovadili, 82-letnik nad soprogo, vlomi

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Globokega (PP Brežice) izsledili in prijeli štiri državljane Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča