četrtek, 18 aprila, 2024
DomaKronikaOtrok v vozilu trčil v otroka

Otrok v vozilu trčil v otroka

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minuli konec tedna posredovali v 198 nujnih primerih. Obravnavali so štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 24 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 37-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, goljufije, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem 21. 4. zvečer zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen polo, ki sprva znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščene ukradene registrske tablice. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus, ki je potrdil prisotnost prepovedanih drog v organizmu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 3.320 evrov.

Padec motorista

21. 4. zvečer so policiste iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo lažje poškodovanega moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Policisti so zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah se je nesreča zgodila nekaj po 17. uri na cesti med Vinico in Žuniči, pri naselju Preloka. 66- letni motorist naj bi zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Poškodovan otrok

Metliški policisti so bili 22. 4. okoli 19.30 obveščeni o nesreči na dvorišču stanovanjskega objekta v naselju Rosalnice. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov in kriminalistov naj bi se v parkiranem vozilu nahajal otrok, ki je vozilo spravil v pogon in ob premiku je avtomobil trčil v otroka, ki se je nahajal pred vozilom. Reševalci so poškodovanega otroka oskrbeli in odpeljali v bolnišnico in po prvih informacijah ni v smrtni nevarnosti. Kriminalisti so opravili ogled in zasegli avtomobil. Nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Povzročitelj nesreče z 2,2 promili alkohola

V noči na 23. 4. se je zgodila prometna nesreča pri naselju Žurkov Dol na območju PP Sevnica. Policisti so ugotovili, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, trčil v drevo in z vozilom obstal v potoku. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je bil povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 1,07 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

Med 15. 4. in 22. 4. je na območju Tolstega vrha (PP Šentjernej) nekdo vlomil v delavnico in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je lastniku povzročil za okoli 500 evrov škode.

V kraju Jablanica na območju PP Sevnica je med 21. 4. in 23. 4. neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V naselju Omota na območju PP Črnomelj so neznanci z dvorišča podjetja odtujili okoli 400 kg železa, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča