četrtek, 2 maja, 2024
DomaKronikaPo AC kar 11 km v napačno smer!

Po AC kar 11 km v napačno smer!

Policisti na OKC PU Novo mesto so danes nekaj pred 9. uro prejeli več obvestil o ogrožajoči vožnji voznika, ki naj bi na avtocesti iz smeri
Drnovega proti Brežicam vozil v nasprotni smeri. Z namenom izsleditve voznika in zagotavljanju varnosti udeležencev v cestnem prometu je bilo na kraj napotenih več policijskih patrulj. V nekaj minutah so policisti vozilo izsledili, ustavili in zavarovali kraj. Ugotovljeno je bilo, da je 56-letna voznica iz Krškega kar 11 kilometrov vozila v nasprotni smeri po prehitevalnem pasu. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, okoliščine kaznivega dejanja nevarne vožnje pa še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

V zadnjem tednu dni je to na našem območju že tretji primer vožnje v nasprotni smeri po avtocesti. K sreči v nobenem primeru ni prišlo do hujših posledic. Voznike ponovno pozivamo k previdnosti, upoštevanju prometne signalizacije in vožnji v ustreznem psihofizičnem stanju. V primeru, da opazite voznika, ki vozi v nasprotni smeri, o tem nemudoma obvestite policiste na številko 113. Če ste seznanjeni o nevarnosti, da nekdo vozi v nasprotni smeri, zmanjšajte hitrost in zapeljite skrajno desno, po potrebi ustavite in vklopite vse štiri smernike.

Udeleženec nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj pred 15. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med krajema Dolž in Vrhe. Šentjernejski policisti so ugotovili, da je prišlo do oplaženja med vozili 22-letne voznice in 48-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in o vožnji pod vplivom alkohola obvestili sodišče. Zaradi nasprotujočih izjav udeležencev okoliščine nesreče še preverjajo.

Nezakonito prestopili državno mejo

Sevniški policisti so na območju Sevnice izsledili in prijeli dva državljana Pakistana in državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki
so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

 

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča