petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaPo petih urah so ga našli

Po petih urah so ga našli

Krški policisti, policisti vodnikov službenih psov, vodniki reševalnih psov ZRPS Dolenjska in gasilci PGE Krško so v četrtek ob pol deseti uri dopoldne zaključili iskalno akcijo 21-letnika iz območja Ljubljane. Slednji je v Krškem nekaj pred četrto zjutraj skočil v Savo, jo preplaval, nato pa se je v mestu Krško za njim izgubila vsaka sled.

Znanci, ki so bili z njim, so poklicali na številko 112, regijski center za obveščanje iz Brežice pa je o tem obvestil policiste, nakar je stekla koordinirana iskalna akcija (naj omenimo, da so bile nočno-jutranje temperature okoli deset stopinj celzija in je obstajala nevarnost podhladitve). Policisti so ga s pomočjo reševalnih psov iskali v Krškem in okolici, gasilci pa so s čolnom pregledovali reko Savo.

Po prvih ugotovitvah se je 21-letnik nahajal na zabavi in od sedaj še neznane osebe zaužil prepovedano drogo, zaradi katerih je dobil hude blodnje in preganjavico. Pobegnil je iz kraja zabave, skočil v reko, jo preplaval in nato hodil po mestu in se skrival pred »preganjalci«.

Ko so ga našli, je še vedno kazal vidne znake učinkov prepovedanih drog in bil v slabem psihičnem stanju, na kraj so poklicali zdravnika in reševalce. Po pregledu so ga odpeljali v brežiško bolnišnico in obvestili starše. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog so se v delo vključili tudi kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča