petek, 26 aprila, 2024
DomaKronikaPolicistka PP Krško preprečila samomor

Policistka PP Krško preprečila samomor

Policistka PP Krško je 15. 1. dopoldne opravljala naloge na območju Vidma in zbirala obvestila od občanke. Opazila je, da je 59-letna ženska v slabem psihičnem stanju, postajala je zmedena, nenadoma pa je odšla po brežini Save in skočila v vodo. Policistka je takoj stekla za njo, zabredla v mrzlo vodo, žensko zagrabila za oblačila in ji preprečila, da bi šla še globje in bi jo odnesel tok. Uspela jo je zadržati in izvleči iz vode, vendar se je ženska ves čas upirala in ponovno poskušala skočiti v vodo. S telesno silo jo je obvladala in zadržala do prihoda policistov. Na kraj so poklicali še reševalce, ki so jo oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v ustanovo v Ljubljani.

Na Policijski upravi Novo mesto so ponosni na sodelavko, ki je prepoznala stisko občanke in ji s svojim ravnanjem in pravočasnim ukrepanjem rešila življenje. Požrtvovalno je opravila svoje delo, pri reševanju in pomoči pa izpostavila tudi lastno življenje in zdravje.

Napadla policista

Policiste PP Novo mesto so nekaj pred 23. uro poklicali na pomoč stanovalci bloka na Seidlovi cesti, kjer naj bi bil s kričanjem in predvajanjem glasne glasbe v enem izmed stanovanj moten javni red in mir. Na kraj sta bila takoj napotena policista, ki sta ugotovila, da se v stanovanju nahajata 40-letna ženska in 32-letni moški, ki sta bila vidno pod vplivom psihoaktivnih snovi. Moški je krvavel po nogi, ker naj bi stopil na črepinjo, zato so policisti poklicali reševalce. Med oskrbo je moški s telesno silo napadel policista, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Prav tako so morali obvladati tudi žensko, ki je ovirala postopek. Obema so odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in okoliščin kršitev javnega reda in miru.

Posredovali zaradi pretepa

Nekaj pred 12. uro so bili policisti PP Krško obveščeni o pretepu na Tovarniški ulici v Krškem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal pred drug avtomobil in voznico prisilil, da je ustavila. Med voznico, voznikom in potnikom v vozilih, ki se med seboj poznajo, je zaradi dalj časa trajajočega spora prišlo do pretepa. 45-letni udeleženec pretepa se je lažje poškodoval, poškodovan je tudi osebni avtomobil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari. Dvema kršiteljema z območja Črnomlja bodo zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih izdali plačilni nalog.

Poskus vloma

V noči na 21. 1. je na parkirnem prostoru stanovanjske hiše na Belokranjski cesti v Novem mestu nekdo z naviranjem vrat poskušal vlomiti v osebni avtomobil. Zaradi poškodb na vozilu je nastalo za okoli 400 evrov premoženjske škode.

Vlom v vozilo

Na parkirnem prostoru v Šentrupertu je med 16. in 18.30 neznanec skozi vrata vlomil v osebni avtomobil in odtujil okoli 25 evrov.

 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča