petek, 29 marca, 2024
DomaVremePonedeljek še topel, torek spet zimski :)

Ponedeljek še topel, torek spet zimski :)

Očitno so torki v začetku aprila rezervirani za zimske prebliske. Padavine se bodo razširile nad večji del Slovenije, na vzhodu bo dežja malo, obilne padavine pa pričakujemo na širšem območju Posočja. Večji del dneva bo še pihal JZ veter, ki pa bo šibkejši kot danes in bo zvečer ponehal. Najtopleje bo na vzhodu, kjer bo še nekaj sonca. Temperatura se bo tukaj povzpela do nekje 17, 18 stopinj Celzija. Ob morju bo 15 stopinj, malce manj jih bo na Goriškem in v osrednji Sloveniji, na SZ bo 8 stopinj.

Jutri bo v Julijcih in Zahodnih Karavankah nad okoli 1600 metrov močno snežilo, nižje večinoma deževalo. Drugod bo padavin manj, okrepile se bodo šele proti večeru, ko se bo meja sneženja hitro spuščala.

V noči na torek nas bo od severa preplavil občutno hladnješi zrak. Zapihal bo SV veter, meja sneženja se bo v torek zjutraj in dopoldne marsikje spustila do nižin. V torek čez dan bo v krajih pod 400 metrov deloma snežilo deloma deževalo, zato povsem po nižinah večinoma pričakujemo le nekaj centimetrov snega. Nad 500 metrov bo povsem drugače, marsikje lahko ponovno zapade kakšnih 20 centimetrov snega.

V torek čez dan bo hladno, po nižinah bo le nekaj stopinj nad ničlo. Sreda bo večinoma oblačna in vetrovna, zjutraj bo malce nad ničlo, čez dan le 10 stopinj. Veliko oblačnosti in nekaj sonca nas čaka v četrtek in petek, še bo zelo hladno za sredino aprila. Kot trenutno kaže pa nas bodo pred novo hujšo pozebo obvarovali oblaki in veter. Upajmo, da bo res tako. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča