ponedeljek, 29 aprila, 2024
DomaKronikaPrijeli tatu avtomobila in goriva

Prijeli tatu avtomobila in goriva

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila Peugeot francoskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil avtomobil ukraden v Franciji. 34-letnemu državljanu Romunije so odvzeli prostost in ga pridržali. Kasneje so ugotovili, da je osumljenec v dopoldanskih urah izvršil tudi tatvino na enem izmed avtocestnih postajališč, kjer je v rezervoar vozila natočil gorivo in odpeljal, ne da bi plačal gorivo. Osumljenec je v vozilu prevažal mladoletno osebo, katero se išče zaradi izročitve skrbstvenemu organu. Pred nadaljevanjem postopkov so mladoletno osebo namestili v ustrezno ustanovo. Ukraden avtomobil so zasegli, 34-letnega osumljenca pa bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Tatvina

V Kanižarici so neznanci iz ograjenega skladiščnega prostora odtujil okoli 700 kg odpadnih električnih vodnikov.

Med 2. 7. in 5. 7. je na območju Vrčic nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil med 250 in 300 litrov goriva.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Krašnjega vrha (PP Metlika) izsledili in prijeli dva državljana Alžirije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča