petek, 12 julija, 2024
DomaSlovenijaPrometno obremenjen konec tedna - preverite stanje na mejnih prehodih

Prometno obremenjen konec tedna – preverite stanje na mejnih prehodih

Večkilometrske zastoje, kakršni so bili pretekli konec tedna, policisti pričakujejo tudi ta konec tedna in v nadaljevanju avgusta. Voznikom policisti ob tem svetujejo, naj še pred začetkom vožnje temeljito preverijo stanje na cestah in mejnih prehodih, saj se čas vožnje ob vsakem povečanju prometa zagotovo podaljša. “Priporočamo uporabo manj obremenjenih prehodov in vnaprejšnjo pripravo vseh dokumentov, saj se s tem skrajšajo postopki na meji in posledično tudi čakalne dobe,” so zapisali na policiji. Razmere na cestah spremljaj – TUKAJ.

Da se prometna varnost ob koncu tedna ne bi poslabšala, bo policija na avtocestah in drugih cestah v smeri mejnih prehodov angažirala dodatne policiste, izmene pa bodo okrepljene tudi na samih mejnih prehodih. “Za prehod meje s Hrvaško na številnih mejnih prehodih pričakujemo čakalne dobe za izstop iz Slovenije, na nekaterih tudi pri vstopu v državo,” so sporočili s policije.

Zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa imajo države vzpostavljene tudi posebne režime prehajanja svojih državnih meja. Policisti zato voznikom svetujejo, da pred odhodom preverijo in pripravijo dokumente za prehajanje meja, izpolnijo spletne prijave za vstop v posamezne države in pridobijo ustrezna dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT.

Na policiji so v sporočilu za javnost voznike pozvali še, naj se na pot odpravljajo spočiti, naj vozijo s prilagojeno hitrostjo in na ustrezni varnostni razdalji, s seboj pa naj imajo dovolj tekočine. Voznike je spomnil še, naj ob morebitnih zastojih ali prometnih nesrečah na avtocesti ustvarijo reševalni pas, potniki pa naj med čakanjem v kolonah ne zapuščajo vozil.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča