sobota, 4 maja, 2024
DomaSlovenijaRolica za 'precenjeno in podcenjeno rit' je lahko enaka ;)

Rolica za ‘precenjeno in podcenjeno rit’ je lahko enaka ;)

Oziroma srati in obstati. Mislim, da imamo v Sloveniji precej velik problem, ki je hujši kot koronca, a je s slednjo zelo povezano. Ja, imamo strokovnjake, ki delajo, skrbijo za nas, a vseeno bodejo dodatki. Vsak, ki je premogel zgolj lastne egotripe in delal z ostalimi, ve in spoštuje svoje sodelavce. Zelo dobro vemo, da so tudi najboljši športniki v kolektivnih športih lahko zvezde, ampak brez ostalih v slednjem, če ni prave podpore, tudi športna zvezda bledi. In tako imamo v času korone v Sloveniji posameznike, ki so v zaslužili celo dobrih 27.000 evrov oz. je bil mesečni dodatek dobrih 6.000 evrov. Spet druga oseba, sicer ne s t.i. visoko izobrazbo (ali pač, pa delo opravlja) in je nenazadnje delila iste delovne prostore in se soočala s t.i. korona primeri in je nepogrešljiva v takšnem procesu, pa je prejela dodatek 260 evrov/bruto.

V Sloveniji imamo super junake, ki so se soočili s korono, očitno so delali z nadnaravnimi močmi, znanjem in za svoje delo mesečno prejeli zneske, ki so vsaj za večino državljanov Slovenije težko razumljivi.

Marsikdo je v tem  ‘čudnem’ koronskem letu lahko delal celo več (tako v javnem kot zasebnem sektorju), a slednji vseeno niso prejemali astronomskih dodatkov. Za mesec – dobrih 27.000 evrov bruto plače v javnem sektorju, zdravstvu, so predstavili v oddaji Preverjeno na POP TV. Gre za delo v decembru oz plačilo za slabih 13 ur dnevno. Vseeno se pri tako odgovornem delu in dnevnih urah vprašam, če je zbranost osebe tako kot lahko pacient pričakuje?

Prejemnik bi skoraj morali biti NAŠ rešitelj. Povprečna bruto plača v Republiki Sloveniji je 1.946,07 €. Sicer pa je precej ljudi v Sloveniji na t.i. minimalni plači, ki znaša 1.024,24 € bruto.

Pri vsem tem pa, kako pa kaj zdravje? Se opravičujem in spoštujem vse poštene, ki delate v t.i. prvi liniji fronte, zdravstvu. Vem, da prejemate dodatke, kar je prav, predvsem tisti, ki na tem področju res delate. Prav tako pa tudi vem, da nekateri dobro veste, da do slednjih sploh niste upravičeni, pa vam paše.

Normalno, tako so se odločili politično odločilni. Slednji moralnega mačka ne bodo imeli, saj ne razpolagajo s svojim denarjem, pač pa našim. Imajo mandat, ki pa se v Sloveniji, ne glede na barve oz pripadnost, pogosto ‘plodi’ na več mandatov. V cca treh desetletjih nisem zaznal, da je kdo res prevzel odgovornost. 

Ampak, če sistem oz država to ponuja, naj ponudi tudi ostalim. Tudi tistim, ki so na minimalcu in so v času korone poskrbeli, da se naše razvajene riti niso zadušile v lastnem smradu oz. smeteh. Ti pridni ljudje so delali tudi po 12 in več ur. Dodatek je navrgel koliko?

Kako sem si želel, da bo Slovenija res moj dom in ne Slovenija moj doma, kjer dobesedno moram poslušati nebuloze političnih povzpetnikov (in to že cca 30 let), ki so v času naše Slovenije postali celo med močnejšimi gospodarstveniki, pa čeprav prihajajo iz t.i. skromnih, normalnih družin, delavske klase, brez hudega ‘jerbanja’ nepremičnin….

Bo že kako, ne glede na razlike, imamo nekaj skupnega, če nam zdravje to dopušča. Vsakega nas tako rekoč prežene na WC oz. ‘dilo’, takrat se morda zavedamo, da smo si lahko bolj podobni kot si sicer nekateri domišljajo. Je pa fino, če je rolica papirja. Tako za prevzetno in delavsko ‘ta zadnjo.’  😉 

 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča