četrtek, 28 marca, 2024
DomaLokalnoSB Nm: umrlo je 246 pacientov, povprečna starost 79 let

SB Nm: umrlo je 246 pacientov, povprečna starost 79 let

Ob današnjem vladnem obisku tudi v Novem mestu, še nekaj informacij o razmerah v Splošni bolnišnici Novo mesto.
Direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto Milena Kramar Zupan se je z ostalimi predstavniki vodstva bolnišnice, srečala na delovnem sestanku z državno sekretarko na Ministrstvu za zdravje, Alenko Forte.

Osrednja vsebina delovnega sestanka je namenjena seznanitvi z aktualnimi razmerami v Splošni bolnišnici Novo mesto (SB NM), s poudarkom na obvladovanju COVID epidemije; organizacije urgentnih centrov, vključno s pediatrično urgenco; vključevanja koncesionarjev in zdravnikov s primarnega in sekundarnega nivoja v izvajanje neprekinjenega zdravstvenega varstva (NZVZ) v bolnišnici oziroma na Urgentni center, ter prioritetne razvojne investicije bolnišnice.

SB NM trenutno zagotavlja 76 COVID postelje, od tega 16 intenzivnih postelj (ICU COVID). V celotnem trajanju epidemije je bilo do danes hospitaliziranih 1.345 pacientov, od tega na ICU COVID oddelku 226 pacientov. Povprečna starost trenutno hospitaliziranega pacienta je 68 let. Skupaj je umrlo 246 pacientov (na ICU 60), povprečna starost umrlega je 79 let.

V zagotavljanje kadra za zdravljenje COVID bolnikov smo poleg zdravnikov vpoklicali tudi specializante, sobne zdravnike in pripravnike. Enake aktivnosti dnevno izvajamo na področju zdravstvene nege, pri čemer kader zdravstvene nege prerazporejamo glede na aktualne potrebe, vključujemo dijake in študente zdravstvenih šol ter pripravnike. Poslali smo tudi poziv ZD-jem in koncesionarjem za eventualno pomoč njihovega kadra.

Za trajnejši razvoj bolnišnice pripravljajo strateški investicijski projekt izgradnje prizidka centralnega bolnišničnega bloka, s katerim bodo nadomestili posteljne in ambulantne kapacitete (stare interne bolnišnice, ki je namenjena izgradnji regijske negovalne bolnišnice po projektu EU REACT), vsaj delni prilagoditvi kapacitet sodobnim smernicam obvladovanja epidemije, sanaciji energetske infrastrukture s trafapostajo, centralni ureditvi bolnišničnih odpadkov in izgradnji večnamenskega objekta s helioportom za helikoptersko prvo pomoč, so sporočili iz Splošne bolnišnice Novo mesto.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča