petek, 29 marca, 2024
DomaŠportAndreja Slokar do prve zmage!

Andreja Slokar do prve zmage!

Andreja Slokar je velika zmagovalka edine posamične paralelne tekme za točke svetovnega pokala v alpskem smučanju v tej sezoni. Slokarjeva je v Lechu z zmago tudi vodilna smučarka v svetovnem pokalu alpskih smučark. Ajdovka je po prvi vožnji zostajala za 12 stotink, a je v drugo dokazala, da je najboljša. Tina Robnik je bila osma.

Prva od slovenske dvojice je svoje delo v osmini finala zaključila Tina Robnik, ki je v obeh vožnjah smučala preudarno ter je zanesljivo opravila z Avstrijko Eliso Moerzinger. Andreja Slokar se je v uvodnem dvoboju pomerila s Fancozinjo Coralie Frasse Sombet. Druga iz kvalifikacij je v spodnjem delu prve vožnje naredila manjšo napako in po polovici dvoboja je zaostajala za dve stotinki. V drugo pa je bila prepričljiva in se je, tako kot Robnikova, zanesljivo uvrstila v naslednji krog tekmovanja.

V četrtfinalu je Norvežanka Kristin Lysdahl preprečila, da bi bili v Lechu priča povsem slovenskemu polfinalu. Norvežanka je izkoristila manjšo napako Robnikove v prvi vožnji in si je prismučala lepo prednost. Robnikova je v drugo napadla na vso moč, a ji preboj v polfinale na žalost ni uspel. Zato pa se je tja uvrstila Slokarjeva, ki je bila izjemno hitra na obeh progah in je s prednostjo 14 stotink ugnala še eno Skandinavko Saro Hector iz Švedske.

Lysdahlova je bila nato v polfinalu tekmica tudi Slokarjeve, smuačrki pa sta uprizorili izjemen boj za vstop v finale. Norvežanka je bila v prvi vožnji hitrejša za 17 stotink, a naša smučarka se ni predala. V drugi vžnji polfinala je Slokarjeva na rdeči progi popravila start in je hitro izničila zaostanek iz prve vožnje. Zaključni zavoji so bili izjemno izenačeni, ure pa je prva ustavila Slovenka, ki je tekmico prehitela za sedem stotink. S tem si je že zagotovila svoje prve stopničke v svetovnem pokalu, a jo je čakal še finalni nastop s še eno Norvežanko, zmagovalko kvalifikacij Theo Louise Stjernesund.

Tako kot se za finale to spodobi, je bil ta izjemno napet. Slokarjeva je ponovno malce zaostala na startu, a je bila še enkrat več izjemno hitra med količki. Po prvi vožnji je tekmovalki ločilo 12 stotink v korist Norvežanke. Tako kot v polfinalu, je nato tudi v finalu v drugi vožnji Slokarjeva nastopila na rdeči progi. Tekmeci sta bili izjemno izenačeni in sta se izmenjavali v vodstvu. Še enkrat več pa so časovne naprave bile bolj prijazne do Andreje Slokar, ki poskrbela za prvo slovensko zmago na paralelnih tekmah.

Z borbami za od petega do osmega mesta je nadaljevala tudi Robnikova, ki je v prvi vožnji za pičlih šest stotink morala priznati premoč Hectorjevi. V drugem dvoboju pa je bila po napaki od Slovenke boljša še Nemka Lena Duerr. To je pomenilo, da je Robnikova zasedla končno osmo mesto. (SLOski)

(foto: GEPA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča