petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoSilvo in Janez že stotič darovala kri

Silvo in Janez že stotič darovala kri

V OZ RKS Novo mesto so danes čestitali že drugemu krvodajalcu, ki je ta teden daroval stotič kri. Včeraj je na Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto prišel gospod Silvo Kulovic iz KORK Podgrad. Z darovanjem je začel leta 1989, takrat je dal kri dvakrat med služenjem vojaškega roka. Potem je s tem nadaljeval tudi ko se je zaposlil. Vmes mu je malo ponagajalo zdravje, takrat je moral na kratko prekiniti, drugače pa redno obiskuje Center za transfuzijsko dejavnost. Je zaposlen, poleg tega doma skrbi še za kmetijo, tako da mu dela prav gotovo ne zmanjka. Kri bo daroval, dokler mu bodo dopuščala leta in služilo zdravje, tako da mu bo sigurno uspelo še kdaj jubilejno darovati kri.

Ob jubilejnem odvzemu so mu čestitale predsednica OZ RKS Novo mesto Vesna Dular, predsednica KORK Podgrad Stanislava Turk in predstavnica CTD Novo mesto Mojca Šimc, dr.med.

Danes smo z veseljem čestitali še Janezu Juršiču iz KORK Dolž, ki je prav tako daroval stotič. Gospod Janez z darovanjem krvi ni pričel med služenjem vojaškega roka kot večina fantov, ampak že v drugem letniku srednje šole. Svojo delovno dobo je preživel v avtomobilski industriji, pravi, da se je v bistvu menjalo samo orodje in lastniki, delo je ostalo isto. Zdaj je že štiri leta v pokoju, vendar mu čas zapolni delo na kmetiji, kjer ima tudi živali. Po svojih močeh mu pomaga tudi sin, ki je doma, drugi živi v Ljubljani, sta pa oba krvodajalca, tako da lahko rečemo, da dober zgled nekaj velja. Vesel je, da lahko daruje kri, ker je to, kot pravi Janez, ena redkih stvari, ki se je ne da kupiti, jo pa lahko brezplačno in anonimno nekomu daš.

Ob jubilejnem darovanju sta mu čestitali predsednica OZ RKS Novo mesto Vesna Dular in predstavnica CTD Novo mesto, Mojca Šimc, dr. med.

Veseli smo, da imamo v naši okolici veliko krvodajalcev, ki kri darujejo 100 in večkrat, saj so svetel zgled vsem nam, ko s svojim dejanjem darujejo del sebe za nekoga drugega.

Hvala vsem krvodajalcem, ki se odzivajo na naša vabila na krvodajalske akcije, hkrati pa vabljeni vsi, ki lahko darujete, da pokličete na Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto in se dogovorite za termin odvzema. (Mateja Šlajkovec)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča