četrtek, 25 aprila, 2024
DomaŠportSlovenija s Hrvaško, Švedsko in Finsko

Slovenija s Hrvaško, Švedsko in Finsko

Z žrebom kvalifikacijskih skupin se je začelo uradno odštevanje do svetovnega košarkarskega prvenstva leta 2023, ki ga bodo gostile Indonezija, Japonska in Filipini.  Slovenija bo v prvem delu kvalifikacij nastopil v skupini C, njene tekmice bodo Hrvaška, Švedska in Finska.

Za nastop na prvenstvu se bo potegovalo 80 reprezentanc, odigranih pa bo 420 tekem. V afriškem delu kvalifikacij bo nastopilo 16 reprezentanc (5 mest na prvenstvu), v ameriškem prav tako 16 reprezentanc (7 mest na prvenstvu), 16 reprezentanc pa bo nastopilo tudi v azijskem (vključno z Oceanijo) delu (6 mest na prvenstvu). V evropskem delu kvalifikacij bo nastopilo 32 reprezentanc, ki se bo borilo za 12 prostih mest na prvenstvu. Filipini in Japonska sta kot gostitelja že neposredno uvrščena na svetovno prvenstvo, Indonezija pa si bo neposredno vstopnico lahko priigrala z uvrstitvijo v četrtfinale azijskega pokala. Na svetovnem prvenstvu bo zaigralo 32 reprezentanc.

V petnajstmesečnem obdobju bo na sporedu šest kvalifikacijskih oken, ki se bodo istočasno odvijala v Afriki, Ameriki, Aziji (vključno z Oceanijo) in Evropi. Kvalifikacije bodo potekale od novembra 2021 do februarja 2023. (KZS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča