četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportŠportnik leta Nm: Gal Glivar, Petra Kramar in ŽRK

Športnik leta Nm: Gal Glivar, Petra Kramar in ŽRK

Na prireditvi »Športnik leta 2021«, ki so jo pripravili v Kulturnem centru Janeza Trdine, je bila za najboljšo športnico razglašena rokometašica Petra Kramar, košarkarica Živa Windisch Mišjak je drugouvrščena športnica v novomeški občini in atletinja Eva Murn tretjeuvrščena. Najboljši športnik je postal kolesar Gal Glivar, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Matevž Šuštaršič in Uroš Slatinšek. Najuspešnejši klub v novomeški občini je Ženski rokometni klub Krka.

To je bila že tradicionalna 36. prireditev »Športnik leta« v Mestni občini Novo mesto, ki je po letu premora ponovno v živo zbrala novomeške športnike in športnice.

Namen prireditve je predstavitev in popularizacija športa, športnikov in športnih delavcev ter se jim na ta način zahvaliti za vloženo delo v šport. Podelili smo veliko priznanj in sicer 68 županovih priznanj športnikom in športnicam za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije. Bloudkova priznanja zaslužnim športnim delavcem za večletno aktivno delo v športu je prejelo 17 posameznikov. Zlato značko za življenjsko delo je prejel Anton Klobčaver. Podelili smo tudi priznanja za dosežke na delavskih športnih igrah ter seveda najprestižnejša priznanja  – priznanja za športnika leta 2021.

Prireditev so popestrili Plesni studio Novo mesto, Žigan Krajnčan ter stand up komik Admir Baltić. Prireditev je povezovala Sabina Gosenca. (Miran Jerman, Zavod Nm)

(foto: Hana)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča