petek, 29 marca, 2024
DomaSlovenijaSpremembe oz. sprostitev, ukinja se policijska ura

Spremembe oz. sprostitev, ukinja se policijska ura

Vlada je popoldne predstavila nove ukrepe oz. sprostitve, čeprav se nahajamo med oranžno in rdečo fazo. Predstavili so t.i. nov semafor faz. Minister za zdravje Janez Poklukar je na novinarski konferenci vlade potrdil, da se v ponedeljek znova odpirajo šole, ukinja pa se omejitev gibanja v nočnem času.

Vlada je tako skupaj s strokovno skupino pripravila načrt sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije covid-19. Veljajo ukrepi, določeni v rdeči fazi. Vlada bo potrebne odloke pripravila popoldne.

rdeči fazi je treba po njegovih besedah najprej izpostaviti odprtje šol in vrtcev, srednjih šol po modelu C (dijaki redno obiskujejo srednjo šolo), ta odlok začne veljati s ponedeljkom, ni več nočne omejitve gibanja, kar pa ne pomeni, da v rdeči fazi ne velja omejitev zbiranja ljudi na javnih mestih. Navkljub omejitvi zbiranja ugotavljamo, da je na mestu, da se nočna omejitev gibanja umakne. Rdeča faza omogoča na fakultetah omogoča izpite, seminarje do deset ljudi, odprtje muzejev, knjižnic, galerij, mogoča je brezkontaktna športna aktivnosti do 10 ljudi. Hkrati se odpirajo nekatere servisne storitve, trgovine, dijaški domovi, glasbene šole, izvedba baleta in drugih plesnih aktivnosti. Hkrati veljajo tudi treningi in tekmovanja za kadete in mladino. Tudi smučišča se odpirajo s ponedeljkom, ob pogojih, ki so veljali še pred zadnjih zaprtjem (predhodnno testiranje).

(foto: twitter)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča