petek, 26 aprila, 2024
DomaKronikaTatovi bakra, brez izpita in pod vplivom drog

Tatovi bakra, brez izpita in pod vplivom drog

Policisti PU Nm so konec prejšnjega tedna sprejeli 527 klicev, od tega je bilo 144 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezano s kriminaliteto in prometno varnostjo.

Mejne zadeve in tujci

V petek zjutraj so brežiški policisti v mestu prijeli sedem tujcev, domnevnih državljanov Irana, ki so državno mejo prestopili na nedovoljen način. Črnomaljski policisti so popoldne, nekaj po drugi uri, v Žuničih prijeli tri državljane Pakistana in državljana Indije, ki so državno mejo prestopili izven mejnih prehodov.

Na Čatežu ob Savi so v soboto popoldne policisti ustavili voznika iz Hrvaške, ki je v avtu prevažal pet državljanov Bangladeša, za katere ni znal točno pojasniti, kako so prestopili državno mejo. Ker je 18-letni voznik avto vozil brez vozniškega dovoljenja, so mu zasegli avtomobil. Vse skupaj so odpeljali na policijsko postajo, 18-letnika pa so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave.

Vlomi in tatvine

Varnostnik trgovine v Trebnjem je v soboto popoldne na izstopu iz države zaradi suma tatvine zadržal 45-letnega moškega in o tem obvestil policiste. 45-letnik je hotel iz trgovine brez plačila odnesti steklenico viskija, a je to opazil varnostnik in mu to preprečil.

V Gomilah so od srede do sobote popoldne neznanci odpeljali starejše modro kolo z motorjem, znamke Tomos, tip A3 Automatic. Lastniku naj bi s tem naredili za okoli štiristo evrov škode.

V Korenitki so storilci v noči iz petka na soboto odnesli dva konjska komata z uzdami, ki sta bila obešena pred hlevom. Lastnika so oškodovali za okoli tisoč petsto evrov škode.

V nedeljo popoldne so lastniki ugotovili, da so vlomili v stanovanjsko hiši na Tanči gori. Storilci so v času med 13. in 22.30 uro prejšnjega dne na silo vstopili v objekt, pregledali prostore in odnesli denar, ki so ga našli. Skupaj s poškodovanimi vrati in okni so povzročili za okoli 2.500 evrov škode.

Od zadnjih januarskih dni pa do nedelje dopoldne so vlomili tudi v stanovanjsko hiši na Ulici 21. oktobra v Črnomlju. Kot so ugotovili z
ogledom, so neznanci v času odsotnosti lastnikov vlomili v hišo, jo pregledali in izpraznili zamrzovalnik, starejšo harmoniko in prenosnik.
Škode je za vsaj tisoč evrov.

Prijeli tri osumljence

Črnomaljski policisti so v noči iz sobote na nedeljo v bližini železniške postaje v Črnomlju izsledili tri mladeniče, stare od 18, 19 in 21 let. Bili so zadihani, policisti pa so v bližini našli večji kolut zvitega bakrenega kabla, ki ga ob takšnih urah v trgovinah ne prodajajo več. Zaradi suma tatvine so kolut kabla zasegli, vse tri pa povabili na policijsko postajo.

Brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom drog

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje iz Brežic so v soboto dopoldne na Mostecu kontrolirali osebni avtomobil, ki ga je vozil 28-letni državljan Švice. Na vozilo so jih opozorili brežiški policisti zaradi sumljive vožnje v bližini mejne črte, kjer občasno prihaja do ilegalnih prestopov državne meje. V vozilu je imel še 21-letnika sopotnika, državljana Nemčije.

Policisti so ugotovili, da 28-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja – kar je pokazal policistom je bilo očitno ponarejeno, zato so mu osebni avtomobil, Mercedes AMG švicarskih tablic, zasegli. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so izvedli hitri test na droge, ki je bil pozitiven, strokovni pregled pa je odklonil. V postopku so policisti zasegli še nekaj zavitkov z rastlinskimi delci zeleno rjave barve (sum na marihuano) in zavitek prahu bele barve (sum na kokain). V postopek so se vključili še kriminalistki sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta.

Policisti so obravnavali petindvajset različnih prekrškov iz področja javnega reda. Od tega je bilo osem kršitve javnega reda in miru na javnem kraju.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča