četrtek, 22 februarja, 2024
DomaKronikaTatvine, močno pod 'gasom,' tudi pod drogami, tihotapila ilegalce

Tatvine, močno pod ‘gasom,’ tudi pod drogami, tihotapila ilegalce

Na območju Šmarjete so v noči na 15. 4. neznanci iz dveh nedograjenih objektov odtujili večjo količino električnih vodnikov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Blatniku pri Črnomlju je nekdo z dvorišča nedograjene stanovanjske hiše odtujil avtomobilsko prikolico z nameščeno registrsko tablico NM A3 628.

V Dešeči vasi na območju PP Dolenjske Toplice je v noči na 15. 4. neznanec iz odklenjenega gospodarskega objekta odtujil bakrene dele kotla za žganjekuho. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

Voznik z 2,8 promili alkohola

Brežiški policisti so med kontrolo prometa na območju Velikih Malenc nekaj po 14. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Opel astra. Med postopkom so ugotovili, da 51-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se mu zaradi kršitev izvršuje ukrep prenehanja veljavnosti. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki je potrdil prisotnost alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 1,34 miligramov alkohola (2,8 g/kg). Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom prepovedanih drog

Nekaj po 15. uri so policisti PP Novo mesto na regionalni cesti med Novim mestom in Mirno Pečjo ustavili voznika osebnega avtomobila Renault twingo. Ugotovili so, da 41-letni voznik vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus, ki je potrdil prisotnost opiatov. Odredili so mu tudi strokovni pregled, ki ga je odklonil. Renult twingo so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prijeli sprovajalko in štiri državljane Kitajske

Na mejni prehod Slovenska vas je na vstop v Slovenijo pripeljala voznica osebnega avtomobila VW bora slovenskih registrskih oznak. Policisti so med postopkom mejne kontrole ugotovili, da 62-letna državljanka Slovenije v prtljažniku vozila prevaža tri državljane Kitajske, skritega za zadnjimi sedeži pa so našli še enega državljana Kitajske. Tujce, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo, bodo predali hrvaškim varnostnim organom. 62-letni sprovajalki so odvzeli prostost, jo pridržali in ji zasegli osebni avtomobil. Ovadili jo bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja
države, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča