torek, 20 februarja, 2024
DomaKronikaTovornjak 'na klocne'

Tovornjak ‘na klocne’

Na parkirnem prostoru na Kandijski cesti v Novem mestu je med 21. 5. in 25. 5. nekdo z novega tovornega vozila odtujil platišča s pnevmatikami in povzročil za 2340 evrov premoženjske škode.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so v noči na 26. 5. posredovali v naselju v okoli Novega mesta, kjer naj bi pijan moški razbijal inventar v hiši, nadlegoval družinske člane in enega izmed njih udaril. 35-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov in opozoril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dolenje vasi pri Krškem izsledili in prijeli dva državljana Irana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policijski postopek s tujcem še ni zaključen.

Zasegli ukraden avtomobil

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Fiat 500 italijanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu
ugotovili, da je bil avtomobil v začetku aprila ukraden v Italiji. Državljanu Bosne in Hercegovine so avtomobil zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča