četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaV eksploziji v Celju trije poškodovani

V eksploziji v Celju trije poškodovani

Na glavni avtobusni postaji v Celju je okoli 12.30 ure odjeknila eksplozija. Trije ljudje so bili poškodovani, pri čemer sta bila dva od njih odpeljana v bolnišnico. Nobeden od njiju ni v kritičnem stanju.

Gasilci so ugotovili, da je vzrok za eksplozijo uhajanje plina. Zato so skupaj z vzdrževalci zaprli plinski vod in izklopili elektriko. Nastala je večja gmotna škoda, v času intervencije in odpravljanja posledic pa je bilo širše območje okoli objekta zaprto za ves promet.

Kot je za STA povedal poveljnik Poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik, je po prvih ugotovitvah prišlo od okvare enega ventila, zagorela je tudi elektro omarica. Ker je bila koncentracija plina zelo visoka, se je zgodila eksplozija, je dejal.

Po oceni Požežnika je nastala velika gmotna škoda, saj je veliko oken razbitih. “Trenutno poteka pregled prostorov avtobusne postaje in njihovo prezračevanje. Na kraju dogodka je bilo sedem poklicnih gasilcev in gasilci treh celjskih prostovoljnih gasilskih društev,” je še dodal Požežnik.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča