petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaVesti iz t.i. eminentnih domačih krajev EU

Vesti iz t.i. eminentnih domačih krajev EU

V soboto dopoldne so klicali policiste PU Nm v trgovino v Škocjanu, kjer sta moški in ženska v nahrbtnik spravila šest kilogramov kave, zbežala iz trgovine brez plačila in se odpeljala proti Novemu mestu. Pol ure po dogodku so novomeški policisti opazili vozilo in omenjeni osebi – modre luči in sirene policistov nista upoštevala in bežala, a so ju policisti nazadnje našli na domačem naslovu v okolici Novega mesta. Ugotovili so, da 29-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avto zasegli. Za ukradeno kavo pa bodo oba kazensko ovadili.

Preprečitev uradnega dejanja

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije so v petek zvečer opravili ogled kraja preprečitve uradnega dejanja v Brezju in Hudem. Nekaj po sedmi uri zvečer so novomeški policisti v okolici Novega mesta z modro lučjo in sireno ustavljali osebni avtomobil voznika, ki je kazal znake nezanesljive vožnje (v avtu pa je imel še otroka). 35-letni voznik ni upošteval znakov policistov, se nekajkrat zaletel v policijski avtomobil, nato pa z avtom zbežal v gozd, od tam naprej pa peš. Ko so ga izsledili, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi suma, da je tudi pod vplivom drugih prepovedanih substanc, so opravili hitri test na droge, ki je reagiral na prepovedano drogo kokain.

35-letniku, brez vozniškega dovoljenja, so očitali devet različnih prekrškov iz področja varnosti cestnega prometa. Kriminalisti ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča