sreda, 24 aprila, 2024
DomaSlovenijaVlada Janeza Janše ostaja

Vlada Janeza Janše ostaja

Vlada Janeza Janše ostaja, v koalicijskih vrstah pa je slišati namige o morebitni rekonstrukciji. Konstruktivna nezaupnica je dobila le 40 od 46 potrebnih glasov, proti jih je bilo sedem. Prevzetih je bilo 53 glasovnic, šest jih je bilo neveljavnih.

Kandidatu za predsednika vlade Karlu Erjavcu na tajnem glasovanju ni uspelo zbrati dovolj glasov. Podprlo ga je 40 poslancev, sedem jih je glasovalo proti. Poslanci so sicer prevzeli 53 glasovnic, vse so bile vrnjene. Šest glasovnic je bilo neveljavnih. Da bi predlog uspel, bi ga moralo podpreti najmanj 46 poslancev. V sklepnem delu razprave pa je bilo slišati zlasti poslance KUL, ki so uperili kritiko zoper vlado in obljubili prijaznejšo politiko, ki bo spoštovala vladavino prava. V SDS so jim očitali razglašenost in pomanjkanje programa.

Erjavec je po koncu štetja dejal, da obžaluje, da je bilo samo 40 glasov, saj “pričakoval sem jih 43”. Po njegovem je očitno, da se poslanci in poslanke strinjajo z aktualno politiko, in da očitno Slovenija še ni zrela za spremembe. “Razmerja sil so sedaj v državnem zboru jasna,” je še dodal in apeliral na volivcev na prihodnjih volitvah. 

“Vemo, da se nezadovoljstvo med ljudmi širi, da se prebivalstvo ne strinja z aktualno politiko,” je še dodal. “Ura resnice” pa bo prišla takrat, ko se bodo ljudje ponovno podali na volitve. 

“Sicer pa moja vrnitev v politiko bo zlasti temeljila na tem, da konsolidiram stranko DeSUS. Nenazadnje vodil sem jo 15 let. Zame je bilo vedno bistveno, da je stranka DeSUS parlamentarna stranka. Zdaj je čas, da stranko pripravim na volitve, ko pač te bodo.” O tem, kdo ni dal glasov, pa je povedal, da ne želi špekulirati. 

 
 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča