petek, 26 aprila, 2024
DomaSlovenijaVlada o morebitnih sprostitvah

Vlada o morebitnih sprostitvah

Vlada bo pozno popoldne znova odločala o morebitnem sproščanju nekaterih ukrepov, kar bi se zgodilo, če bi bili izpolnjeni pogoji za prehod iz črne faze v rdečo. Podatki zadnjih dni so namreč kazali na krivuljo padanja. V ponedeljek bi se tako lahko v regijah z boljšo epidemiološko sliko odprle nekatere storitvene dejavnosti in v šole vrnili učenci prve triade. Premier Janez Janša je v torek omenjal odprtje šol za učence prvega triletja in vrtcev po t. i. C-programu, “kar pomeni, da so razredi manjši”.

Potem ko je dnevno povprečje okuženih v zadnjem tednu po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje že prej padlo pod mejo 1350 (po podatkih za ponedeljek je znašalo 1327), kar je pogoj za prehod v rdečo fazo ukrepov, je pod mejo, ki predvideva sproščanje ukrepov po podatkih za torek padlo tudi število hospitaliziranih.

Prehod v rdečo fazo je predviden, ko se število hospitaliziranih spusti pod mejo 1200. V bolnišnicah pa se je v torek zdravilo 22 bolnikov manj kot dan prej, šest manj jih je potrebovalo intenzivno nego, in sicer 181. (MMC RtvSlo)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča