četrtek, 30 marca, 2023
DomaSlovenijaVlada o morebitnih sprostitvah

Vlada o morebitnih sprostitvah

Vlada bo pozno popoldne znova odločala o morebitnem sproščanju nekaterih ukrepov, kar bi se zgodilo, če bi bili izpolnjeni pogoji za prehod iz črne faze v rdečo. Podatki zadnjih dni so namreč kazali na krivuljo padanja. V ponedeljek bi se tako lahko v regijah z boljšo epidemiološko sliko odprle nekatere storitvene dejavnosti in v šole vrnili učenci prve triade. Premier Janez Janša je v torek omenjal odprtje šol za učence prvega triletja in vrtcev po t. i. C-programu, “kar pomeni, da so razredi manjši”.

Potem ko je dnevno povprečje okuženih v zadnjem tednu po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje že prej padlo pod mejo 1350 (po podatkih za ponedeljek je znašalo 1327), kar je pogoj za prehod v rdečo fazo ukrepov, je pod mejo, ki predvideva sproščanje ukrepov po podatkih za torek padlo tudi število hospitaliziranih.

Prehod v rdečo fazo je predviden, ko se število hospitaliziranih spusti pod mejo 1200. V bolnišnicah pa se je v torek zdravilo 22 bolnikov manj kot dan prej, šest manj jih je potrebovalo intenzivno nego, in sicer 181. (MMC RtvSlo)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno