četrtek, 30 marca, 2023
DomaSlovenijaVlada o ukrepih in prioriteti cepljenja

Vlada o ukrepih in prioriteti cepljenja

Vlada je spremenila nekatere omejitvene protikoronske ukrepe. Po informacijah 24ur.com bo policijska ura po novem krajša, veljala bo od 22. do 5. ure zjutraj. Kot je znano bomo že ta konec tedna prešli na poletni čas, kar pomeni, da bomo kazalce na urah pomaknili za eno uro naprej.

Tri regije se bodo obarvale rdeče – koroška, obalno-kraška in goriška. Prehajanje v in izven teh regij bo prepovedano, z določenimi izjemami, v samih regijah pa zaostrovanja ukrepov ne bo.

Medtem je Jelko Kacin potrdil, da bo vlada med drugim odločala tudi o dopolnitvi cepilne strategije, tako da bo prednost pred zaposlenimi v kritični infrastrukturi dala starostni skupini med 75 in 50 let.

Vlada bo danes obravnavala predlog spremenjene strategije cepljenja proti covidu-19, v skladu s katero bi po novem bili prioritetna skupina za cepljenje najprej starejši od 60, nato pa starejši od 50 let, je napovedal koordinator za logistični del množičnega cepljenja proti covidu-19 Jelko Kacin, ki je obiskal cepilno mesto v Kranju. V tem tednu končujejo cepljenje starejših od 75 let, je povedal. (24ur.com)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno