petek, 19 aprila, 2024
DomaSlovenijaVlada tudi o ukrepih

Vlada tudi o ukrepih

Vlada bo na današnji seji predvidoma odločala o tem, kateri ukrepi za zajezitev epidemije covida-19 bodo po državi veljali v prihodnjem tednu. Največ pričakovanj je glede odprtja šol in z ministrico Simono Kustec se bodo danes sestali šolarji in dijaki, združeni v iniciativo Zahtevamo šolo, ki ne izključujejo tudi protestov.

Država se sicer glede na število hospitaliziranih in glede na sedemdnevno število okužb trenutno nahaja v rdeči fazi vladnega načrta sproščanja ukrepov.

V ponedeljek so pristojni v Sloveniji skupno potrdili 1619 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo je 19 covidnih bolnikov. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 1032 bolnikov s covidom-19, 168 jih je bilo hospitaliziranih na oddelkih intenzivne nege.

DZ je potrdil osmi protikoronski zakon, ki prinaša dodatnih 320 milijonov evrov za ukrepe za blažitev posledic epidemije covida-19. Ključna sta subvencioniranje dviga minimalne plače in podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo, v zakonu pa so zapisane tudi globe za preskakovanje vrstnega reda pri cepljenju.

“Pomagamo ohranjati delovna mesta, pomagamo ranljivim skupinam, še posebej podpiramo oskrbo starejših in zdravstvo. Zahtevne čase bomo skupaj prestali. PKP 8 sprejet,” je po glasovanju v DZ sporočil minister za delo Janez Cigler Kralj.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča