sobota, 25 maja, 2024
DomaKronikaVlomi in tatvine

Vlomi in tatvine

Policisti Policijske uprave Novo mesto so konec minulega tedna posredovali v 135 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 554 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 24-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, lahke telesne poškodbe, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, iskanja pogrešane osebe, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne
meje.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Podbočju je v noči na 8. 4. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 70 litrov goriva.

Na Mestih njivah v Novem mestu je v noči na 8. 4. nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil rabljen akumulator in električne vodnike.

Na območju Žejnega (PP Brežice) je v noči na 8. 4. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 550 evrov škode.

Med 2. 4. in 9. 4. je na Drganjih selih nekdo skozi okno vlomil v zidanico in odtujil več steklenic z alkoholno pijačo in prehrambene izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V noči na 10. 4. je na parkirnem prostoru v Trebnjem nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, s poškodbo vrat in karoserije pa je povzročil za okoli 3000 evrov škode.

Med 8. 4. in 10. 4. je na delovišču v Novem mestu neznanec vlomil v gradbiščni zabojnik in v avtomat za kavo. Odtujil je nekaj kovancev in električni podaljšek. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 600 evrov škode.

10. 4. v večernih urah je nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno na Otočcu in odtujil tobačne izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na Topliški cesti v Novem mestu je v noči na 11. 4. neznanec vlomil v dva objekta. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z aktivnostmi v okviru preiskave kaznivega dejanja.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča