četrtek, 18 aprila, 2024
DomaKronikaVlomi, tatvine in ilegalci

Vlomi, tatvine in ilegalci

V noči na 14. 9. je v naselju Ob Težki Vodi v Novem mestu nekdo vlomil v dva gospodarska objekta in odtujil orodje. Lastnika ocenjujeta, da sta oškodovana za okoli 300 evrov.

V naselju Velika Cikava na območju PP Novo mesto je 14. 9. dopoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit in denar.

Med 12. 9. in 14. 9. je v Ločni nekdo iz odprtega pomožnega objekta ob stanovanjski hiši odtujil dve kolesi, kotel in železni pokrov za peko.

13. 9. med 20. in 21. uro je v Sevnem na območju PP Novo mesto neznanec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denar, več bančnih kartic in sončna očala.

Na Topliški cesti v Novem mestu je v noči na 15. 9. nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v državo, med kontrolo tovornega vozila bosanskih registrskih oznak, na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je skrit na rezervnemu kolesu poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi (PP Brežice) izsledili in prijeli državljana Albanije in državljana Kosova, pri Ločah (PP Brežice) štiri državljane Irana, na območju Mihalovca (PP Brežice) štiri državljane Turčije, v Črnomlju dva državljana Iraka in pri Ločah (PP Črnomelj) 11 državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še
niso zaključeni.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča