torek, 19 marca, 2024
DomaKronikaVlomi, tatvine, kurjenje

Vlomi, tatvine, kurjenje

Na parkirnem prostoru na Cesti brigad v Novem mestu je v noči na 18. 10. nekdo iz tovornega vozila odtujil električno ročno orodje.

Na območju Boršta (PP Brežice) je v noči na 18. 10. nekdo iz delovnega stroja odtujil akumulator.

V Vrhpeči je med 15. 10. in 18. 10. neznanec iz odklenjenega rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

V noči na 18. 10. je v Dolenjskih Toplicah nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1300 evrov škode.

Iz nedograjene stanovanjske hiše v kraju Šedem na območju PP Krško je nekdo odtujil šest vgrajenih oken in vrata. Škode je za okoli 2500 evrov.

Izsledili kršitelja, ki je povzročil zadimljenje

V noči na 19. 10. je občan policiste obvestili o kurjenju in zadimljenju na območju krajevne skupnosti Bučna vas. Policisti PP Novo mesto so se odzvali in ugotovili, da je zadimljenje povzročil 41-letni moški iz naselja Brezje, ki je na dvorišču kuril električne vodnike. Zoper kršitelja bodo podali predlog pristojnemu prekrškovnemu organu za okolje in prostor.

Na Obrežju zasegli ukraden Audi Q5

V noči na 19. 10. je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal 29-letni državljan Francije, voznik osebnega avtomobila Audi Q5 švicarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil Audi 18. 10. 2021 ukraden v Švici. Vozilo so zasegli, okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo.


Foto: PMP Obrežje

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega vozila odkrili tri državljane Indije, državljana Pakistana in državljana Afganistana. Tujce, ki so se skriti med tovorom
poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo, so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč (PP Brežice) izsledili in prijeli dva državljana Afganistana in na območju Preloke (PP Črnomelj) štiri državljane Afganistana . Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča