torek, 14 maja, 2024
DomaKronikaVlomilce ne zebe

Vlomilce ne zebe

Na parkirnem prostoru na Livadi (PP Novo mesto) je 12. 2. zvečer nekdo vlomil v plastični zabojnik in odtujil osem rabljenih akumulatorjev. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 400 evrov premoženjske škode.

V Hrastju na območju PP Šentjernej je 13. 2. med 18. in 21. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in kozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Lastnike je oškodoval za okoli 4000 evrov.

Oškodovanec je policiste obvestil, da je v zadnjih dveh mesecih v Selih pri Raki nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno žago, kosilnico na nitko in agregat. Ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

Policisti PP Novo mesto so 12. 2. v večernih urah na območju Šmarjeških Toplic ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili hitri test, ki je bil pozitiven na prepovedano konopljo. 19-letnemu kršitelju so odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga pridržali.

Prijeli tatu registrskih tablic

Brežiški policisti so bili 14. 2. zvečer obveščeni, da naj bi z vozila, parkiranega na dvorišču počitniške hiše, neznanci ukradli registrske tablice. O tatvini je novomeški OKC takoj seznanili policiste na širšem območju in policisti PP Črnomelj so pri Gabru ustavili osebni avtomobil Renault megane za nameščenimi ukradenimi tablicami, ki so jih zasegli in vrnili oškodovancu. 24-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so avtomobil zasegli, na sodišče naslovili obdolžilni predlog in na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med pregledom tovornega vozila turških registrskih oznak na vstopu v Slovenijo odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so policisti PP Brežice izsledili in prijeli šest državljanov Afganistana in dva državljana Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti PP Novo mesto so pri Mirni Peči prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča