sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaVlomilci na turneji, zakuril avto

Vlomilci na turneji, zakuril avto

V Smolenji vasi so neznanci izkoristili odsotnost domačih v času med 14. in 19. uro ter vlomili v hišo. Pregledali so prostore in odšli z nekaj zlatnine, največ škode pa je bilo storjene na vratih in oknih, ki so jih poškodovali pri vlamljanju. Skupaj naj bi tako bilo za vsaj tri tisoč evrov škode.

Na Goriški gori so v zadnjih dneh storilci na silo vstopili v gospodarsko poslopje poleg zidanice. Po prvih ugotovitvah niso odnesli nič, a kljub temu povzročili za nekaj sto evrov škode.

V Drgančevju so novomeški policisti opravili ogled kraja vloma in tatvine hidravličnega kladiva znamke Haner. Kot kaže so storilci odstranili obešanko ograjenega območja skladišča in odnesli omenjeno hidravlično kladivo, vredno okoli dva tisoč petsto evrov.

Prometna varnost

Sevniški policisti so zvečer v Boštanju ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila iz Sevnice. V postopku so ugotovili, da je vozil avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja, saj so mu ga nekaj mesecev nazaj odvzeli. Avtomobil so mu zasegli.

Krški policisti so v Hrasteku kontrolirali 52-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,76 mg/l
alkohola v izdihanem zraku (1,6 promila). Voznik se z rezultatom ni strinjal in je nakazal namero, da se bo peljal naprej, zato so ga policisti vklenili in odpeljali na strokovni pregled, nato pa v pridržanje. Med postopkom so še ugotovili, da je pred tem kršil javni red in mir v zasebnem prostoru in mu tudi za to kršitev napisali plačilni nalog.

Zakurili avto

Novomeški policisti bodo zaradi prepovedanega kurjenja predlagali inšpekcijskemu organu uvedbo postopka o prekršku za 23-letnika iz Otočca. Nekaj pred 19.30 uro so policisti in gasilci intervenirali zaradi gorečega osebnega vozila ob gozdu na Otočcu. Gasilci so avto pogasili, policisti pa so ugotovili, da naj bi neregistrirani avto zakuril kar lastnik sam, ker je bil namenjen prodaji na odpad.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča