četrtek, 28 marca, 2024
DomaSlovenijaZa tretjo triado OŠ in dijake obvezne maske

Za tretjo triado OŠ in dijake obvezne maske

Minister za zdravje Janez Poklukar je pojasnil, da je vlada določila dejavnosti, za katere bo teste plačala država. Med drugim so to zaposleni v zdravstvu, socialnovarstvenih zavodih ter dejavnosti vzgoje in izobraževanja. Dejal je še, da bo za omenjene skupine zadostno tedensko testiranje, a testa za druge storitve ne bodo mogli uveljavljati dlje kot 48 ur. Dejal je še, da bodo morali učenci tretje triade in dijaki nositi maske, tedensko samotestiranje pa bo zanje prostovoljno.

Poleg tega uredba določa, da se iz državnega proračuna zagotovi sredstva za samotestiranje za učence 7., 8. in 9. razreda ter dijake. Zaposleni v vzgoji in izobraževanju test opravijo enkrat na teden – za ostale storitve je veljaven le 48 ur

Poklukar je pojasnil, da HAT-testi pri prehajanju meje in dostopu do storitev ter kulturnih prireditev še vedno veljajo 48 ur, PCR-testi medtem veljajo nekoliko dlje – za obdobje 72 ur. “To velja za dejavnosti, kjer potrebujemo QR-kodo,” je dejal Poklukar. Pojasnil je, da se bodo omenjeni zaposleni testirali enkrat tedensko. “V vzgoji in izobraževanju test opravijo enkrat na teden, a za uporabo pri dostopu do kulturnih prireditev ali prehoda meje ta test velja le 48 ur,” je še pojasnil Poklukar.  (24ur.com)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča