Pijani v nesreče

Pijani v nesreče

-
0 597

Šentjernejski policisti so bili 27. 1. okoli 18. ure obveščeni o prometni nesreči pri Dolenjem Mokrem Polju. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 24-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad osebnim avtomobilom in zapeljal s ceste. 24-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,04 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

 

27. 1. nekaj pred 22. uro se je zgodila prometna nesreča v Črnomlju. Policisti so ugotovili, da je 65-letni voznik tovornega vozila s prikolico zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v podvoz pod železniško progo. Voznik tovornega vozila, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,44 miligramov alkohola. Izdali so mu plačilni nalog in zaradi vožnje pod vplivom alkohola napisali obdolžilni predlog.

 

V noči na 28. 1. so brežiški policisti med kontrolo prometa v Spodnji Pohanci ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, v Zgornji Pohanci pa zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v obvestilno tablo. 19-letni voznik začetnik, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola. Policisti so ga odpeljali v prostore za pridržanje, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRŠITELJA PRIDRŽALI

V noči na 28. 1. so policisti Policijske postaje Krško izvajali meritve hitrosti v Krškem. Ustavili so voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih tablic, ki je v naselju prekoračil hitrost za 17 km/h. 34-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.