FOTO: Pogrešanega našli

FOTO: Pogrešanega našli

-
0 437

Ob 0.39 uri se je na območju Brežic pričela iskalna akcija pogrešane osebe. Poleg Policije so pri iskanju sodelovali pripadniki enote z reševalnimi psi ZRPS Dolenjske in gasilci PGD Brežice. Pogrešano osebo so našli ob 10.00 uri, reševalci NMP Brežice so jo oskrbeli in prepeljali v UC Brežice.

O iskalni akciji so nekaj podrobnosti sporočili tudi s PU Nm: v noči na 3. 10. so bili brežiški policisti obveščeni, da svojci pogrešajo  starejšega moškega, ki naj bi peš odšel od doma v Brežicah neznano kam. Policisti so takoj pričeli izvajati aktivnost za izsleditev pogrešanega, če v jutranjih urah pa so organizirali iskalno akcijo in pregledovali ožje in širše območje kraja, kjer je bil nazadnje opažen. Nekaj pred 10. uro je bil pogrešani živ najden v bližini brežiškega pokopališča. V iskalni akciji, ki so jo vodili brežiški policisti, je poleg 25 policistov Policijske postaje Brežice, sodelovalo še sedem gasilcev PGE Brežice in šest vodnikov enote reševalnih psov.

V akciji so ponovno združili znanja in izkušnje različnih področij zaščite in reševanja in s hitrim odzivom in požrtvovalnostjo obvarovali človeško življenje.

Pogrešanega našli
(foto: PU Nm)