V hudi nesreči umrla motorist in sopotnica

V hudi nesreči umrla motorist in sopotnica

-
0 633

Nekaj pred 14. uro se je na Toplarniški cesti v Ljubljani zgodila huda prometna nesreča. “Po zdaj znanih podatkih je v nesreči udeleženo reševalno vozilo in motorno kolo. Dve osebi sta na kraju nesreče umrli,” je sporočila predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič. Policija je povedala še, da sta po do zdaj zbranih informacijah umrla voznik motorja in njegova sopotnica, gre za mlajši osebi. V reševalnem vozilu sta bili dva osebi lažje poškodovani.

S PU Ljubljana so sporočili: 

Po  do  sedaj  zbranih  obvestilih  in opravljenim ogledom kraja nesreče je ugotovljeno,  da je 34-letni voznik vozil specialno vozilo reševalne službe znamke  Volkswagen  tipa  transporter po Zaloški cesti v Ljubljani iz smeri Poti  na  Fužine  proti Kajuhovi cesti. Po skrajnem levem prometnem pasu je 34-letnik  pri  zeleni luči na semaforju zapeljal v križišče in zavil levo, pri  tem  pa  ni  pustil  mimo vozila, ki je takrat pripeljalo iz nasprotne smeri,  in  je  čez križišče  vozilo naravnost (kršitev določil 2. odstavka 58.  člena  ZPrCP),  saj  je zaprl  pot 29-letnemu vozniku motornega kolesa znamke Honda tipa CBR 1000 RR, ki je takrat s 24-letno potnico pripeljal po levem  prometnem  pasu  za vožnjo naravnost Zaloške ceste iz smeri Kajuhove
ceste proti Poti na Fužine. 

Po trčenju sta 29-letni voznik in njegova 24-letna potnica padla po tleh in obležala  na  vozišču. Oba sta v nesreči utrpela tako hude poškodbe, da sta umrla  na  kraju  nesreče.  Oba sta med vožnjo uporabljala pripeto zaščitno motoristično  čelado. V nesreči se je lažje poškodoval še 25-letni potnik v specialnem vozilu reševalne službe. Reševalno vozilo v času nesreče ni bilo na nujni vožnji. Ogleda  kraja  prometne  nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica  in državna tožilka. Policisti z zbiranjem obvestil glede okoliščin prometne nesreče nadaljujejo. Zaradi  prometne  nesreče je bila Zaloška cesta v obeh smereh za čas ogleda in odstranjevanja posledic zaprta med 14. in 17.15 uro.  Sodelujte v spletni anketi na naslovnici.

(foto: 24ur.com)