četrtek, 2 maja, 2024
DomaKronika41 kršitev javnega reda in miru

41 kršitev javnega reda in miru

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minuli konec tedna posredovali v 199 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 663 klicev. Posredovali so zaradi 41-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in tri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, groženj, nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov, tatvin, goljufije in zatajitev.

Kolesaril po avtocesti

26. 5. nekaj po 18. uri smo prejeli več klicev voznikov o moškem, ki naj bi kolesaril po avtocesti iz smeri počivališča Starine proti Novem mestu. Policisti so se takoj odzvali, 21-letnega kršitelja izsledili in ga varno pospremili do izvoza z avtoceste. Med postopkom so ugotovili, da gre za 21-letnika iz Sevnice. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Trebanjski policisti so bili 26. 5. okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih vozil pri Preski pri Dobrniču. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovore 65-letni voznik, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil 23-letnega voznika. Oba voznika sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,53 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Trčil v kolesarja

O prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznika osebnega avtomobila v Cerkljah ob Krki so bili brežiški policisti obveščeni 27. 5. okoli 9.30. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 67-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravila srečanja v križišču trčil v 60-letnega kolesarja, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Za volan je bil mladoletnik

Policisti so v noči na 28. 5. med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti v Novem mestu zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj sprva znakov policistov ni upošteval, zato so zapeljal z njim in ga ustavili pri križišču v Ločni. Med postopkom so ugotovili, da gre za 16-letnika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik pod vplivom alkohola z vozilom obstal na tirih

V noči na 28. 5. so bili policisti PP Sevnica obveščeni, da naj bi med Sevnico in Gornjih Brezovim voznik osebnega avtomobila obstal na železniških tirih. O dogodku so bile takoj obveščene pristojne službe, gasilci so avtomobil odstranili s tirov. Policisti so ugotovili, da je 27-letnik voznik osebnega avtomobila na prehodu ceste čez železniške tire v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na tire, kjer je obstal. Kršitelj, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,69 miligramov alkohola, je v vozilu prevažal 24-letnega potnika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vlomi in tatvine

V noči na 26. 5. je v Bršljinu v Novem mestu nekdo iz tovornega vozila odtujil dva akumulatorja.

V Novi vasi pri Mokricah je med 25. 5. in 26. 5. neznanec vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil 200 evrov.

Med 25. 5. in 26. 5. je na Šentjernejski cesti v Novem mestu nekdo iz garaže stanovanjskega bloka odtujil električni skiro znamke Trevi Velociptor, temno zelene barve in polnilno postajo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.500 evrov.

V noči na 28. 5. so v Šmarjeških Toplicah neznanci vlomili v prostore prodajalne. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in aktivnostmi za izsleditev storilcev.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Dolu pri Šmarjeti je 27. 5. nekdo odtujil traktorski vitel. Lastnika je oškodoval za 1.000 evrov.

O dogajanju na Glavnem trgu v Novem mestu smo poročali že v soboto.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča