četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronika66-letnik s strelnim orožjem ubil sodna izvršitelja

66-letnik s strelnim orožjem ubil sodna izvršitelja

Včeraj so celjski policisti na območju Šmarja pri Jelšah obravnavali dvojni umor. 66-letni moški je streljal na dve osebi. 27-letni moški je na kraju dogodka umrl, 42-letna ženska pa je posledicam streljanja ponoči podlegla v Splošni bolnišnici Celje, so sporočili celjski policisti.

Kot so pojasnili, sta na dom osumljenca prišla pomočnik sodnega izvršitelja in izvršiteljica, ki sta nameravala po odredbi sodišča zarubiti avtomobil osumljenega. Osumljeni je nasprotoval zasegu vozila, zato je prišlo do prerivanja. Osumljeni je odšel do hiše po strelno orožje, pristopil do žrtev in najprej ustrelil pomočnika izvršitelja, potem pa je ustrelil še izvršiteljico. Osumljenca so že prejeli, v preteklosti ga še niso obravnavali, so povedali na novinarski konferenci.

Ogled kraja dejanja je opravila preiskovalna sodnica, v navzočnosti okrožne državne tožilke, kriminalistično tehnično pomoč so nudili kriminalisti. Preiskava še poteka. Po zbranih obvestilih in opravljenih drugih preiskovalnih dejanjih, bodo 66-letnega moškega kazensko ovadili zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj umorov. Za kaznivo dejanje umor je zagroženih najmanj 15 let zapora. Poleg omenjenih dveh umorov so letos na območju Policijske uprave Celje obravnavali še dva poskusa umorov in tri poskuse ubojev.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča