torek, 30 aprila, 2024
DomaSlovenijaSmučišča spet zapirajo, pouka še ne bo

Smučišča spet zapirajo, pouka še ne bo

Vsaj do 18. januarja bodo šole in vrtci zaradi slabe epidemiološke slike ostali zaprti, je odločila vlada. To je včeraj nakazal že premier Janez Janša po posvetu s predstavniki vzgojno-izobraževalnih zavodov. Izjema ostajajo le šole in zavodi za otroke s posebnimi potrebami oziroma šole s prilagojenim programom.

Z jutrišnjim dnem (petek) je uporaba žičniških naprav po vsej državi prepovedana, je na popoldanski novinarski konferenci povedal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec.

“Iskreno se opravičujem za to odločitev, a sam se kot pristojni minister zavedam, da čeprav nas je zima obdarila z obilico snega, je epidemiološka slika zelo težka in zaskrbljujoča, zaskrbljujoče so tudi napovedi. Poškodbe, ki so sestavni del rekreativnega smučanja, bi pomenile še dodatno obremenitev za bolnišnice,” je pojasnjeval Vrtovec.

Predvideva pa odlok izjemo, in sicer bodo žičniške naprave lahko uporabljali profesionalni kategorizirani športniki za izvedbo tekem in treningov. Ob posebnem soglasju ministrstva za infrastrukturo bo uporaba žičniških naprav za te primere dovoljena, je še pojasnil minister.

Je pa vlada danes tudi sklenila, da bo še naprej obratoval javni potniški promet, in sicer v omejenem obsegu, kot doslej.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča