nedelja, 5 maja, 2024
DomaSlovenijaBomo kmalu v rumeni?

Bomo kmalu v rumeni?

V soboto smo v Sloveniji ob 2067 PCR-testih potrdili 416 okužb z novim koronavirusom, umrlo je sedem covidnih bolnikov. V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 566 ljudi, povprečje novih primerov v zadnjih sedmih dneh pa je včeraj znašalo 748. Epidemiološka slika v državi se počasi izboljšuje, se nam kmalu obeta rumena faza in novo sproščanje ukrepov?

Število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo zaradi covida-19, še naprej pada. V bolnišnicah so včeraj zdravili 566 covidnih bolnikov (število hospitaliziranih pacientov s covidom-19 se je v primerjavi s petkom zmanjšalo za 13), 103 so potrebovali intenzivno nego (šest manj kot v dan prej). 31 pa so jih v soboto iz bolnišnic odpustili v domačo nego.

Sedemdnevno povprečje števila potrjenih okužb znaša 748,4. Enotedensko povprečno število novih primerov se je v primerjavi s petkom, ko je znašalo 740 primerov, tako malenkost povečalo, kažejo podatki sledilnika covid-19. V Sloveniji imamo trenutno 11.095 aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča