torek, 25 junija, 2024
DomaŠportDavid Per drugi, Aljaž Jarc peti

David Per drugi, Aljaž Jarc peti

Najdaljšo, četrto etapo kolesarske dirke Beograd – Banja Luka, od Doboja do Prijedorja, je dobil Poljak Alan Banaszek (HRE Mazowsze Serce Polski). Drugi je bil David Per (Adria Mobil), ki je prejel pet točk UCI, s katerimi se bo povzpel na svetovni kolesarski lestvici. Na zadnjo stopničko zmagovalnega odra je stopil Nemec Patrick Reiβig (Maloja Pushbikers). Odličen je bil tudi Aljaž Jarc, ki je končal na petem mestu.

Najdaljša etapa petdnevne mednarodne kolesarske dirke (2.1), dolga 165 km, je bila izredno zanimiva in razburljiva. 30 km pred ciljem je glavnini ušla skupina osmih kolesarjev, ki jih do cilja niso več ujeli. 12 sekund je znašala njihova prednost ob prečkanju ciljne črte. Med ubežniki sta bila tudi David Per in Aljaž Jarc, v ciljnem sprintu je bil od Pera močnejši samo Alan Banaszek, Jarc je bil peti. Zadnji, osmi v skupini ubežnikov je bil Belgijec Lennert Teugels (Tarteletto – Isorex), ki je novi vodilni na dirki in bo jutri na zadnji etapi oblečen v rumeno majico. V glavnini je bil od kolesarjev Adrie Mobil najboljši Tilen Finkšt, ki je končal na 16. mestu, 21. je bil Jaka Špoljar, 80. Viktor Filutas, 81. Kristjan Hočevar in 84. Žiga Horvat, vsi so v cilj prišli v istem času.

Športni direktor Marko Kump je po cilju povedal: »Spremljali smo nervozno etapo, ves čas so se dogajali napadi, tudi naša ekipa je bila zelo aktivna. Per in Jarc sta bila v ubežni skupini, njihova prednost pa ni nikoli znašala več kot dvajset sekund, saj je bila v glavnini rumena majica, zato so poljski kolesarji zadaj delali vse, da bi ujeli priključek. Banaszek med ubežniki razumljivo ni hotel menjati, za zaključek mu je ostalo največ moči. Je pa res, da je tudi odličen sprinter. Tudi jutri bomo naredili vse, da bomo v ospredju.«

Najboljši kolesar Adrie v skupnem seštevku je Tilen Finkšt na osmem mestu, z zaostankom 2:14 min. Med ekipami je najvišje belgijski Tarteletto – Isorex, Adria Mobil je osma. Jutri čaka kolesarje zadnja, 155 km dolga etapa od Dervente do Banja Luke.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča