torek, 30 aprila, 2024
DomaKronikaFOTO: Z grabljami do bombe, s hitrostjo do dvorišča

FOTO: Z grabljami do bombe, s hitrostjo do dvorišča

Nedelja je postregla s pestrim dogajanjem, o slednjem poroča novomeški Regijski center za obveščanje.

Ob 14.42 je pri naselju Cerovec, občina Dolenjske Toplice, občanka našla neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so v prisotnosti policije na kraju najdbe nadzorovano uničili ročno bombo angleške izdelave in deset kosov pehotnega streliva, ostanek iz obdobja II. svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe. V primeru, če najdete oz. naletite na podobna ubojna sredstva, se jih ne dotikajte in pokličite 112/Regijski center za obveščanje, lahko tudi policijo.

Požari v naravnem okolju

Ob 16.21 je v gozdu pri naselju Stranska vas, občina Novo mesto, gorelo drevje,  listje, trava in podrast na površini okoli treh hektarjev. Požar so pričeli gasiti krajani, dokončno pa so ga omejili in pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Stranska vas pri Novem mestu. 

Nesreče v cestnem prometu

Ob 16.42 je v naselju Škrjanče, občina Novo mesto, voznik z osebnim vozilom prebil oporni zid, podrl ciprese in se ustavil na dvorišču hiše. Policisti PP Novo mesto so 21. 3. okoli 16.30 v Škrjančah pri Novem mestu ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault megane. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste ter trčil v betonsko ograjo. Med postopkom so ugotovili, da gre za 52-letnega kršitelja, ki je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog v višini 2460 evrov. Za omenjene kršitve Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se vozniku motornega vozila izreče tudi osem kazenskih točk.

(foto: Alenka Peterlin)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča