četrtek, 25 aprila, 2024
DomaKronikaGrozil, da ga bo ubil

Grozil, da ga bo ubil

Metliške policiste so okoli 20. ure poklicali na pomoč iz stanovanjske hiše v Metliki, kjer naj bi opit moški oškodovancu grozil, da ga bo ubil. Takoj so odšli na kraj, zbrali obvestila in 41-letnega kršitelja izsledili. Med postopkom je moški nadaljeval z nedostojnim vedenjem in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

V Cerkljah ob Krki je v noči na 6. 5. nekdo skozi vrata vlomil v prostore prodajalne in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1200 evrov škode.

V noči na 6. 5. je v Dolenjih Kamencah na območju PP Novo mesto neznanec vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil kosilnico, motorno žago, samokolnico in sekiro. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1000 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Slovenska vas je na vstop v Slovenijo pripeljala voznica osebnega avtomobila švicarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v vozilu na zadnjem sedežu odkrili državljanko Sirije, ki se je skrita pod odejo poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 34-letni državljanki Švice so zaradi kršitev določil Zakona o tujcih izdali plačilni nalog, državljanko Sirije pa so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča