ponedeljek, 11 decembra, 2023
DomaKronikaNesreče na cesti in v gozdu

Nesreče na cesti in v gozdu

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 220 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Dolenjskih Toplicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreč pri delu, požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Nekaj po 13. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Kandijski cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 43-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil 41-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nenadoma stekel na cesto

Policisti PP Trebnje so nekaj po 17. uri obravnavali prometno nesrečo v naselju Studenec, kjer naj bi bil poškodovan otrok. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 39-letni voznik osebnega avtomobila pripeljal iz smeri Rožnega vrha. V naselju Studenec, je z njegove leve nenadoma na cesto pritekel 12-letnik in se zaletel v prednji del vozila. 12-letnik se je v nesreči lažje poškodoval. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo.

Neprilagojena hitrost

Okoli 23. ure so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči v Smolenji vasi. Ugotovili so, da je 43-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala preko levega voznega pasu in pločnika ter trčila v kapelico. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Nesreča pri delu v gozdu

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj pred 11. uro obveščeni o nesreči pri delu v gozdu na območju Dolenjega Suhadola. Opravili so ogled in ugotovili, da je 38-letnemu moškemu, ki je v gozdu žagal podrta drevesa, na nogo padel hlod in ga huje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti vse okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča