sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaNesrečo povzročil mladoletnik pod vplivom alkohola

Nesrečo povzročil mladoletnik pod vplivom alkohola

Črnomaljski policisti so bili 17. 2. okoli 4. ure obveščeni o prometni nesreči pri Vrčicah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da
je nesrečo povzročil mladoletnik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Mladoletnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,49 miligramov alkohola. O kršitvah določil Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o voznikih bodo policisti z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.

Foto: PP Črnomelj

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Brežice so v noči na 17. 2., pri kontroli prometa na Obrežju, ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni voznik iz Srbije nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Audi A3 so mu zasegli in kršitelja pridržali. Danes ga bodo privedli v postopek na Okrajno sodišče Brežice.

Vlomi in tatvine

Med 15. 2. in 16. 2. je na parkirnem prostoru stanovanjske hiše v Semiču nekdo vlomil v avtomobil in odtujil dvigalko.

V Orešju na območju PP Novo mesto je med 16. in 22.30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalke in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in med pregledom tovornega vozila v tovornem delu našli tri državljane Afganistana in tri državljane Pakistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča