ponedeljek, 26 februarja, 2024
DomaKronikaOgnjeni zublji, uhajanje plina, nesreče, NUS

Ognjeni zublji, uhajanje plina, nesreče, NUS

Regijska centra za obveščanje (112) Novo mesto in Brežice poročato o pestrem ponedeljku in posredovanju pristojnih služb za reševanje.

Ob 5.13 je na Trubarjevi cesti v Šentjerneju v industrijskem objektu zagorelo v sistemu odsesavanja. Gasilci PGD Šentjernej, Cerov Log, Gorenje Vrhpolje, Maharovec, Mokro polje, Orehovica in Stara vas-Loka so požar omejili in pogasili ter pregledali območje s termo kamero.

Ob 15.02 sta na Titovi cesti v Senovem, občina Krško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču razlite tekočine, nudili pomoč policistom ter reševalcem NMP Krško, ki so na kraju oskrbeli v nesreči poškodovane tri osebe in eno nato prepeljali v SB Brežice.

Požari v naravi

Ob 19.04 je ob ulici Livada v Novem mestu na brežini ob železniški progi gorela suha trava. Požar so na površini 200 kvadratnih metrov pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence.

Ob 18.11 je pri naselju Hudo, občina Novo mesto, ob železniški progi v gozdu gorela podrast. Požar na površini okoli hektarja so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence.

Ob 11.59 sta v naselju Straža pri Raki, občina Krško, gorela suha podrast in grmičevje. Požar na površini okoli pol hektarja so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Senuše.

29. 3. 2021 ob 15.43 je na Smuški cesti v Semiču gorela suha trava in podrast na površini okoli 1500 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Semič in Stranska vas so požar omejili in pogasili.

29. 3. 2021 ob 17.19 je na travniku in v gozdu na Poganškem vrhu v Novem mestu gorela podrast na površini 1000 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu.

Sproščanja nevarnih plinov

Ob 12.38 se je na Rostoharjevi ulici v Krškem pri izvedbi gradbenih del poškodoval plinovod. Gasilci PGE Krško so zavarovali širšo okolico, odstranili vse vire vžiga, opravili meritve koncentracije plinov in kraj varovali do zaključka sanacije plinovoda. Obveščene so bile pristojne službe.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

29. 3. 2021 ob 11.46 so v Gorenji vasi pri Čatežu, občina Trebnje, pri zemeljskih delih našli neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so v prisotnosti policije na kraju najdbe nadzorovano uničili protitankovski kumulativni izstrelek kalibra 89 mm, angleške izdelave, ostanek iz obdobja II. svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča