sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronikaPolicisti PP Metlika uspešno preiskali več vlomov in tatvin

Policisti PP Metlika uspešno preiskali več vlomov in tatvin

Policisti PP Metlika so konec leta 2019 in v letu 2020 obravnavali več vlomov in poskuse vlomov na območju Metlike. V novembru 2019 je bilo vlomljeno v prostore podjetja. Storilci so odtujili nekaj več kot 200 evrov in z vlomom povzročili za okoli 1800 evrov premoženjske škode. V decembru 2019 je na Mestnem trgu v Metliki nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Marca 2020 je v Metliki neznanec vlomil v dva gostinska lokala in povzročil za 3000 evrov škode. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj in zbirali obvestila. Z intenzivno policijsko preiskavo so uspeli preiskati vlome. Ugotovili so, da so kaznivih dejanj velike tatvine osumljeni 24-letni, 18-letni in mladoletni storilci iz naselja v okolici Metlike. Zoper storilce bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj velike tatvine po 205. členu KZ-1.

Metliški policisti so uspešno preiskali tudi poskus vloma v prodajalno na Suhorju in več tatvin na tem območju. Storilci so odtujili dva
akumulatorja, registrske tablice in bakreno pločevino s strehe počitniške hiše. Med preiskavo so policisti ugotovili, da so kaznivih dejanj osumljeni trije mladoletniki iz okolice Metlike. Zoper storilce bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo, so sporočili s PU Nm.

Vlom

V Čužnji vasi na območju PP Trebnje je med 16. in 22.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil prehrambene izdelke in svetilko. Lastnike je oškodoval za okoli 400 evrov.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča