ponedeljek, 29 aprila, 2024
DomaSlovenijaV obalno-kraški regiji zaprtje nekaterih trgovin in storitev

V obalno-kraški regiji zaprtje nekaterih trgovin in storitev

V obalno-kraški regiji bodo zaradi slabših epidemioloških razmer od sobote znova zaprte nekatere trgovine in storitve, kot to velja v rdeči fazi.

Vlada je pričakovano podaljšala odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, kar pomeni, da se izjeme v statističnih regijah z ugodnejšo epidemiološko sliko ohranijo. Zaradi poslabšanih epidemioloških razmer v obalno-kraški statistični regiji pa se bodo izjeme zožile na način, kot je določeno za rdečo fazo sproščanja ukrepov.

Vlada je pričakovano za sedem dni, do 5. marca, podaljšala tudi veljavnost petih odlokov, sprejetih na podlagi zakona o nalezljivih boleznih. To so odloki o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode, o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom, o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z novim koronavirusom, o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah in o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih.

Šole po vsej državi ostajajo odprte, je poročala TV Slovenija.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča