sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaPovzročiteljica nesreče z 2,4 promila alkohola

Povzročiteljica nesreče z 2,4 promila alkohola

Policisti PP Brežice so bili okoli 14.30 obvešeni o prometni nesreči na cesti med naseljema Zgornja Pohanca in Križe. Opravili so ogled in ugotovili, da je 39-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. Huje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je imela v litru izdihanega zraka 1,16 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi

Na območju Malega Lipovca (PP Dolenjske Toplice) je med 21. 9. in 22. 9. nekdo skozi okno vlomil v zidanico. Odtujil ni ničesar, povzročil je le premoženjsko škodo, povzročeno z vlomom.

V noči na 23. 9. je v Kostanjevici na Krki nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu vozila v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča