četrtek, 18 aprila, 2024
DomaKronikaPrijeli tihotapce in prestregli ilegalce

Prijeli tihotapce in prestregli ilegalce

Policisti PP Brežice so 20. 11. dopoldne na območju Jesenic ustavili osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Srbije na zadnjem sedežu in v prtljažniku prevaža pet državljanov
Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Srbije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Pakistana še niso zaključeni.

21. 11. nekaj po 22. uri so v Novi vasi pri Mokricah prijeli 22-letnega državljana Kosova, ki je z osebnim avtomobilom v notranjost države nameraval prepeljati pet državljanov Kosova, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalca bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Avtomobil znamke BMW so mu zasegli, postopki z državljani Kosova pa še potekajo.

Policisti PP Metlika so v noči na 22. 11. v Metliki prijeli državljana Rusije, ki je v osebnem avtomobilu prevažal štiri državljane Kazahstana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljana Rusije so pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Opel astra srbskih registrskih oznak so zasegli, policijski postopki z državljani Kazahstana pa še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 15 državljanov Afganistana in v Črnomlju dva državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča