SP ROKOMET: Izenačenje Slovenije in poraz sodniške delegacije

0
5284

Slovenska rokometna reprezentanca na svetovnem prvenstvu v Egiptu je odigrala odločilno tekmo za uvrstitev v četrtfinale z Egiptom. Po vrhunskem prvem polčasu naših rokometašev, ki so ga dobili s štirimi goli prednosti (12:8) in kljub spornimi sodniškimi odločitvami nemškega para, je Slovenija igrala neodločeno 25:25. Kar pa je bilo premalo, ampak preveč, da poznavalcem tega športa dvigne ‘pokrovko na piskru’, ob sodniških ‘nenamernih’ napakah sodnikov, čeprav so tudi naši fantje na tekmi marsikaj zapravili, a vseeno.

Po Gajiću in Skubetu je na ogrevanju postalo slabo še Blagotinšku, zaradi želodčnih težava. Slovenija je tekmo začela dobro in povedla z 2:0. ‘Zanimivo’ sodniško prakso izvajata nemška sodnika. Po 15 minutah je Slovenija vodila s 7:4. V vratih blesti Klemen Ferlin. Tudi v 22. minuti so naši rokometaši imeli prednost treh zadetkov (8:5), ki so jo kasneje še povišali na plus 5. Zadnji dve minuti polčasa so se sicer Egipčani približali le na dva gola razlike, a so slovenski rokometaši spet strnili vrste in polčas končali s štirimi goli prednosti (12:8).

V nadaljevanju tekme so Slovenci začeli dobro in povedli. Kasneje so res storili dve napaki, a močno bodejo tudi nemške sodniške odločitve, saj je par že večkrat oškodoval slovenske rokometaše, tako da so se Egipčani Sloveniji približali le na gol zaostanka (15:14)! V 40. minuti so Egipčani prvič povedli s 17:16. Kasneje so Slovenci izenačili in spet povedli za gol. V 44. minuti je bilo 18:18. V nadaljevanju je bila igra izenačena oz so Egipčani vodili za gol oz. dva. Dve minuti pred koncem so gostitelji vodili s 25:23. Tekma se je končala z neodločenim izidom 25:25. S tem pa izpad Slovenije iz nadaljnjega tekmovanja. Med sedmimi statističnimi meritvami na tekmi, je bila Slovenija v petih boljša.

Ja, vsekakor so naši fantje naredili določene napake, jih niso izkoristili, ampak vse kar je ‘nemšku’ ni vedno dobro….