sobota, 20 aprila, 2024
DomaŠportSP ROKOMET: Izenačenje Slovenije in poraz sodniške delegacije

SP ROKOMET: Izenačenje Slovenije in poraz sodniške delegacije

Slovenska rokometna reprezentanca na svetovnem prvenstvu v Egiptu je odigrala odločilno tekmo za uvrstitev v četrtfinale z Egiptom. Po vrhunskem prvem polčasu naših rokometašev, ki so ga dobili s štirimi goli prednosti (12:8) in kljub spornimi sodniškimi odločitvami nemškega para, je Slovenija igrala neodločeno 25:25. Kar pa je bilo premalo, ampak preveč, da poznavalcem tega športa dvigne ‘pokrovko na piskru’, ob sodniških ‘nenamernih’ napakah sodnikov, čeprav so tudi naši fantje na tekmi marsikaj zapravili, a vseeno.

Po Gajiću in Skubetu je na ogrevanju postalo slabo še Blagotinšku, zaradi želodčnih težava. Slovenija je tekmo začela dobro in povedla z 2:0. ‘Zanimivo’ sodniško prakso izvajata nemška sodnika. Po 15 minutah je Slovenija vodila s 7:4. V vratih blesti Klemen Ferlin. Tudi v 22. minuti so naši rokometaši imeli prednost treh zadetkov (8:5), ki so jo kasneje še povišali na plus 5. Zadnji dve minuti polčasa so se sicer Egipčani približali le na dva gola razlike, a so slovenski rokometaši spet strnili vrste in polčas končali s štirimi goli prednosti (12:8).

V nadaljevanju tekme so Slovenci začeli dobro in povedli. Kasneje so res storili dve napaki, a močno bodejo tudi nemške sodniške odločitve, saj je par že večkrat oškodoval slovenske rokometaše, tako da so se Egipčani Sloveniji približali le na gol zaostanka (15:14)! V 40. minuti so Egipčani prvič povedli s 17:16. Kasneje so Slovenci izenačili in spet povedli za gol. V 44. minuti je bilo 18:18. V nadaljevanju je bila igra izenačena oz so Egipčani vodili za gol oz. dva. Dve minuti pred koncem so gostitelji vodili s 25:23. Tekma se je končala z neodločenim izidom 25:25. S tem pa izpad Slovenije iz nadaljnjega tekmovanja. Med sedmimi statističnimi meritvami na tekmi, je bila Slovenija v petih boljša.

Ja, vsekakor so naši fantje naredili določene napake, jih niso izkoristili, ampak vse kar je ‘nemšku’ ni vedno dobro….

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča